1-jezelf-onderscheiden

30 november 2022

Hoe onderscheid je jezelf als coach?

Dagelijks komen er duizenden berichten voorbij die om je aandacht vechten. En je hebt maar 2 seconden de tijd om een eerste indruk te maken. Breekt het zweet je al uit? Zie jezelf daar maar eens te onderscheiden als coach. Toch is het niet onmogelijk. Ik zal je vertellen waarom.

Wat maakt jou als coach uniek?

Hoe ga jij helder en aantrekkelijk verwoorden waarom iemand precies bij jou moet zijn? Jij moet weten wat jou als coach onderscheidend maakt en – niet onbelangrijk – dit ook glashelder kunnen overbrengen. Een goede branding is key. En dat is meer dan een logo, een kleur of een eigen stijl. Die elementen zijn de kers op de taart. Het gaat om het fundament dat eronder ligt: je eigenlijke branding, dat wat jou als coach een topmerk maakt.

Jezelf onderscheiden met ijzersterke branding

Op het woord branding kunnen we allerlei definities loslaten, maar waar het op neerkomt is hoe andere mensen over jou denken en welk gevoel je bij hen oproept. Zie het als een onderbuikgevoel dat bestaat bij je doelgroep. Dit gevoel kun je actief beïnvloeden, door heel gericht jouw unieke boodschap te verkondigen en zo keer op keer je droomklant te raken in hoofd én in hart. Wie wil dat nu niet als coach?

Ondernemen vanuit je kernwaarden

Wanneer je als coach helder en gericht uitdraagt wie je bent en waar je voor staat, dus wie je wilt aanspreken met welke boodschap, geeft je dat veel meer controle. Niet alleen over welke klanten er bij je terecht komen, maar ook hoe je werk eruit ziet en hoeveel energie het je oplevert. Dat is nog eens fijn ondernemen!

Goede branding ontstaat dan ook vanuit jouw unieke persoonlijkheid. Aan jou de uitnodiging om de diepte in te duiken om te bekijken wat jou als persoon anders maakt dan al die anderen. Kijk eens wat jou energie geeft en een grote glimlach op je gezicht tovert. Wat zijn jouw kernwaarden en diepste drijfveren? Wie is jouw absolute droomklant? Vanuit welke missie onderneem je en naar welke visie werk je toe? Wat doe jij als coach op jouw eigen bijzondere en onderscheidende manier?

Het fundament voor je communicatie

Zie je langzaam tevoorschijn komen wat jou uniek maakt als coach? Het gaat niet om wát je precies doet, maar hóe jij dat op jouw geheel eigen wijze doet. Je bent onderscheidend, juist omdat je zo dicht bij jouw essentie blijft. Durf jij vol vertrouwen te gaan staan voor wat jou uniek maakt?

Al jouw brandingbouwstenen vormen samen een supersolide fundament voor je communicatie. Onderscheid jezelf van al die andere coaches en experts in ‘the sea of sameness’ en laat jouw persoonlijkheid en professionaliteit zien met jouw unieke merkverhaal. Zodat je alleen nog klanten verwelkomt, die jij het allerleukste vindt! Hallo klanten en hallo energie!

Ben jij klaar om jezelf te onderscheiden met een helder merkverhaal? Met mijn business & branding traject help ik jou als coach om vanuit je unieke persoonlijkheid een topbrand neer te zetten. 

branding

Business & Branding

Ik help je glashelder te krijgen wat jou en je aanbod onweerstaanbaar onderscheidend maakt. Lees hier hoe.

portfolio

Portfolio

Ben je benieuwd hoe ik andere coaches en experts heb geholpen? Bekijk hier de cases voor stralende stijlen en mooie reviews.

brandingcall

Brandingcall

Wil je weten hoe krachtig jij en je brand kunnen zijn? In deze gratis brandingcall scheppen we helderheid.